húsos pite hús pite csirkepaprikás paprikás csirke maradékmentés vacsora vacsoragyár

Sokáig lehetne vitatkozni, hogy ez egy angol húsos pite magyarítása, vagy egy hagyományos magyar paprikás csirke új szintre való emelése, a lényege, hogy egy nagyon finom, formabontó és esztétikus vacsoránk lesz belőle, ami sokkal kevesebb munkával jár, mint ahogy azt elképzelnénk. Mivel egyszerű és kezdőknek is sikerélményt okozó recepteket gyűjtünk az oldalon, így készen kapható leveles tésztával dolgoztam, de profibbak nekiállhatnak leveles tésztát gyúrni otthon, a megszokott módszerük szerint. 
Csirkepaprikás és pite. Két jó étel összesütéséből csodálatos dolgok tudnak lenni :) 

Hozzávalók: 4 kb 12 cm-es piteformához

A paprikás csirkéhez:

- Csirke alsó és felső comb, 2-2 darab

- Vöröshagyma, 1 fej

- Fokhagyma, 2-3 gerezd

- Paprika, paradicsom, 1-1 darab

- Só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, leveskocka

- Tejföl, 1 kis doboz

A pitéhez:

- Levelestészta, 500g, hűtött vagy fagyasztott, nyújtható vagy már kinyújtott, ízlés szerint

- Liszt a nyújtához

- Vaj

Elkészítés:

1) A hagymát, paradicsomot és a paprikát apróra vágjuk, és az alábbi videó alapján csirke paprikást készítünk belőle. Mikor ráöntjük a vizet, tegyünk bele 2-3 leveskockát is, így lesz majd elég intenzív íze a szaftnak. A habarásból a lisztet hagyjuk ki, és csak tejföllel keverjük el a szaftot.

 

2) Mikor megfőttek a combok, a csontról szedjük le a húst, és vágjuk fel nagyjából egy centis darabokra.

3) Amíg hűl, lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát, kb fél centi vastagra, és vágjunk 8 kört belőle. 4 akkorát mint a formánk teteje, és 4 akkorát, ami az alját és az oldalát is kibéleli.

4) Vajazzuk és lisztezzük a formákat, majd az alsó, nagyobb tésztalapokat beleteszük. Ráhalmozzuk a húst, rá a tejföllel elkevert szaftot.

5) A felső tésztalapot kedvünk szerint díszíthetjük, legegyszerűbben úgy, hogy az egyik lapból sütiformával kiveszünk egy mintát, a másikra pedig rátesszük "pluszban". Rátesszük a tetőket is a formánkra, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük majd 180-190 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Jó étvágyat hozzá!

húsos pite hús pite csirkepaprikás paprikás csirke maradékmentés vacsora vacsoragyár