Néhány hete találtam egy tíz perces fánk receptet, azt formáltuk át egy kicsit, nagyon finom, nagyon omlós és nagyon gyors finomság. Tegnap este az adag felénél kellett egy új adag öntetet kitalálnom, mert az első gyorsan elfogyott :)

Hozzávalók:

- Liszt, 20-25 dkg

- Joghurt vagy tejföl, 1dl

- Tej, 1 dl

- Élesztőpor, 1 csomag

- Vaníliáscukor, 2 csomag

Öntet 1:

- Gyümölcsjoghurt, 1 doboz

- Vaníliás cukor, fél tasak

- Málnaszörp, kb egy evőkanálnyi

Öntet 2

- Lekvár

- Víz

Elkészítés:

1) A fánk hozzávalóit egy tálba tesszük, és nokedli állagúra gyúrjuk. Ha van időnk, akkor hagyhatjuk kelni, úgy még puhább lesz, ha éhesek vagyunk süthetjük azonnal. 

2) Egy vastag talpú seprenyőben olajat hevítünk és a tésztát vizes kézzel, apró gombócokként beletesszük.

3) Ahogy megtöltöttük a serpenyőt, kezdhetjük is forgatni azokat, amik az elején kerültek bele.

4) Vigyázzunk vele, mert gyorsan sül, és könnyen megég.

5) Az öntetek hozzávalóit jól elkeverjük és kész is.

Porcukorral vagy bármilyen édes öntettel tálaljatjuk. Nekem ebből az adagból 48 db kis golyócska lett :)

Jó étvágyat hozzá!