Nem vagyok híve annak, hogy csak azért készítünk így vagy úgy egy ételt, mert az a hagyományos mód. Legyünk bátrak, és készítsük úgy, ahogy nekünk a legfinomabb, így már nem hagyományos, hanem a miénk lesz az étel. Ennek szelemében, egy gyors húslevest hoztam ma nektek, ami simán hozza a négyórás minőséget, és a nemszeretem vagy épp nemkívánom hozzávalókat pofátlanul kihagytam belőle. Tegyétek te is ezt vele, azt tegyétek bele amit igazán szerettek és így lesz ez az igazi húsleves. A vasárnapi ebédnél is megállja a helyét.

Hozzávalók (amit ne hagyjatok ki):

- Grillezett hús, akár maradékból, (nálam 2 csirkecomb volt itthon)

- Alaplé vagy leveskocka

És amiket szabadon variálhatsz:

- Krumpli

- Sárgarépa

- Fehérrépa

- Vöröshagyma

- Zellergumó

- Tésztafélék

- Kurkuma, curry

- Chili

- Zöldfűszerek

- Vegeta

És minden más amit szeretsz. (kivéve talán a kókuszgolyó :) )

Elkészítés:

1) A húst leszedjük a csontról, (vagy nem, ahogy tetszik). A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk.

2) Közben egy lábosban vizet vagy az alaplevet feltesszük melegedni.

3) Ahogy hámozunk és szeletelünk, ami kész van mehet is a lábosba (opciónális sorrend: krumpli, répa, hús), hiszen a húsnak csak át kell melegednie. Ízlés szerint fűszerezzük, a kurkuma szép sárga színt ad neki. 

4) Ha tésztát is szeretnénk bele tenni, a feltüntetett főzési időt vessük össze a zöldségek puhaságával is.

5) Amint minden megfőtt, esetünkben a krumpli a mérvadó, kész is a levesünk.

Forrón tálalva az "érzem, hogy holnap beteg leszek" tünetet is kiválóan gyógyítja. Elvetemültebbek citrommal vagy tejföllel is fogyaszthatják. 

Jó étvágyat hozzá.