reggeli tojás omlett hétvége hétvégi recept

Egy igazi ráérős vasárnap reggeli receptet hoztam nektek, amivel kicsit feldobhatjuk magunkat egy esős reggelen.

Hozzávalók: (1 adaghoz)

- Tojás, 2-3 darab

- Friss, fagyasztott vagy szárított petrezselyem, 1 nagy csipet

- Só, bors

- Fűszerek ízlés szerint, a legegyszerűbb a vegeta, de lehet flancolni is :)

- Valamilyen felvágott, sonka, párizsi, szalámi, ami épp akad a hűtőben, néhány szelet

- Reszelt sajt, kb 1 maréknyi

Elkészítés:

1) A tojásokat egy közepes befőttesüvegbe tesszük és gépi habverővel egy perc alatt habosra keverjük. 

2) Belekeverjük a petrezselymet és a fűszereket majd egy lapos serpenyőben olajon óvatosan, közepes hőfokon sütjük.

3) Amikor az alja már sült, de a teteje még folyik, a kör alak felét beborítjuk felvágottal, akár vékonyra vágott paprikát vagy paradicsomot is tehetünk rá, majd megszórjuk sajttal. Fontos, hogy csak a kör alak felére tegyünk feltétet, mert így tudjuk majd összecsukni.

4) Ha a teteje is megsült, de az alja még nem barnul (a sajtnak lesz még ideje megolvadni), akkor azt az oldalát, amelyre nem tettünk feltétet, ráhajtjuk a feltétre és még forrón tálaljuk.

Személyenként célszerű elkészíteni, pirítóssal kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!