Egy igazi ráérős vasárnap reggeli receptet hoztam nektek, amivel kicsit feldobhatjuk magunkat egy esős reggelen.
Hozzávalók: (1 adaghoz)
- Tojás, 2-3 darab
- Friss, fagyasztott vagy szárított petrezselyem, 1 nagy csipet
- Só, bors
- Fűszerek ízlés szerint, a legegyszerűbb a vegeta, de lehet flancolni is :)
- Valamilyen felvágott, sonka, párizsi, szalámi, ami épp akad a hűtőben, néhány szelet
- Reszelt sajt, kb 1 maréknyi
Elkészítés:
1) A tojásokat egy közepes befőttesüvegbe tesszük és gépi habverővel egy perc alatt habosra keverjük.
2) Belekeverjük a petrezselymet és a fűszereket majd egy lapos serpenyőben olajon óvatosan, közepes hőfokon sütjük.
3) Amikor az alja már sült, de a teteje még folyik, a kör alak felét beborítjuk felvágottal, akár vékonyra vágott paprikát vagy paradicsomot is tehetünk rá, majd megszórjuk sajttal. Fontos, hogy csak a kör alak felére tegyünk feltétet, mert így tudjuk majd összecsukni.
4) Ha a teteje is megsült, de az alja még nem barnul (a sajtnak lesz még ideje megolvadni), akkor azt az oldalát, amelyre nem tettünk feltétet, ráhajtjuk a feltétre és még forrón tálaljuk.
Személyenként célszerű elkészíteni, pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek