Túró rudi leves

Jöjjön most egy hideg leves, ami desszertként is megállja a helyét. Nem láttam még gyereket, aki miután kimondta hogy utálja a túrót, ne kért volna ebből repetát :)

Hozzávalók:

- Habtejszín (0,5 l)

- Tehéntúró (0,5 kg)

- Vaníliás cukor (2-3)

- Csokoládé (kb fél tábla)

Elkészítés:

1) A túrót villával összetörjük, pépesítjük, nem baj ha maradnak benne kis darabok, de inkább legyen krémes.

2) Fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt a túróhoz (nem kell felverni, így lesz igazán krémes), és belekeverjük a vaníliás cukrot.

3) A csokit lereszeljük (ez úgy a legegyszerűbb, ha előtte 10-15 percel beraktuk a mélyhűtőbe).

4) A reszelt csoki felét belekeverjük a levesbe, és legalább egy órán át  a hűtőben pihentetjük. A maradék csokit tálaláskot szórjuk a tetejére.

Jó étvagyat hozzá :)