Jöjjön most egy hideg leves, ami desszertként is megállja a helyét. Nem láttam még gyereket, aki miután kimondta hogy utálja a túrót, ne kért volna ebből repetát :)
Hozzávalók:
- Habtejszín (0,5 l)
- Tehéntúró (0,5 kg)
- Vaníliás cukor (2-3)
- Csokoládé (kb fél tábla)
Elkészítés:
1) A túrót villával összetörjük, pépesítjük, nem baj ha maradnak benne kis darabok, de inkább legyen krémes.
2) Fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt a túróhoz (nem kell felverni, így lesz igazán krémes), és belekeverjük a vaníliás cukrot.
3) A csokit lereszeljük (ez úgy a legegyszerűbb, ha előtte 10-15 percel beraktuk a mélyhűtőbe).
4) A reszelt csoki felét belekeverjük a levesbe, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A maradék csokit tálaláskot szórjuk a tetejére.
Jó étvagyat hozzá :)
Utolsó kommentek