Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyaros húsos pite

húsos pite hús pite csirkepaprikás paprikás csirke maradékmentés vacsora vacsoragyár

Sokáig lehetne vitatkozni, hogy ez egy angol húsos pite magyarítása, vagy egy hagyományos magyar paprikás csirke új szintre való emelése, a lényege, hogy egy nagyon finom, formabontó és esztétikus vacsoránk lesz belőle, ami sokkal kevesebb munkával jár, mint ahogy azt elképzelnénk. Mivel egyszerű és kezdőknek is sikerélményt okozó recepteket gyűjtünk az oldalon, így készen kapható leveles tésztával dolgoztam, de profibbak nekiállhatnak leveles tésztát gyúrni otthon, a megszokott módszerük szerint. 
Csirkepaprikás és pite. Két jó étel összesütéséből csodálatos dolgok tudnak lenni :) 

Hozzávalók: 4 kb 12 cm-es piteformához

A paprikás csirkéhez:

- Csirke alsó és felső comb, 2-2 darab

- Vöröshagyma, 1 fej

- Fokhagyma, 2-3 gerezd

- Paprika, paradicsom, 1-1 darab

- Só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, leveskocka

- Tejföl, 1 kis doboz

A pitéhez:

- Levelestészta, 500g, hűtött vagy fagyasztott, nyújtható vagy már kinyújtott, ízlés szerint

- Liszt a nyújtához

- Vaj

Elkészítés:

1) A hagymát, paradicsomot és a paprikát apróra vágjuk, és az alábbi videó alapján csirke paprikást készítünk belőle. Mikor ráöntjük a vizet, tegyünk bele 2-3 leveskockát is, így lesz majd elég intenzív íze a szaftnak. A habarásból a lisztet hagyjuk ki, és csak tejföllel keverjük el a szaftot.

 

2) Mikor megfőttek a combok, a csontról szedjük le a húst, és vágjuk fel nagyjából egy centis darabokra.

3) Amíg hűl, lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát, kb fél centi vastagra, és vágjunk 8 kört belőle. 4 akkorát mint a formánk teteje, és 4 akkorát, ami az alját és az oldalát is kibéleli.

4) Vajazzuk és lisztezzük a formákat, majd az alsó, nagyobb tésztalapokat beleteszük. Ráhalmozzuk a húst, rá a tejföllel elkevert szaftot.

5) A felső tésztalapot kedvünk szerint díszíthetjük, legegyszerűbben úgy, hogy az egyik lapból sütiformával kiveszünk egy mintát, a másikra pedig rátesszük "pluszban". Rátesszük a tetőket is a formánkra, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük majd 180-190 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Jó étvágyat hozzá!

húsos pite hús pite csirkepaprikás paprikás csirke maradékmentés vacsora vacsoragyár

0 Tovább

Mini töltött pizza

vacsoragyar pizza pizzamuffin töltött pizza vacsora hétvégi recept

Néhány napja pizzát kívántam vacsorára, és felvetődött a kérdés, hogy kereket vagy egyszerű tepsi alakút süssek. A négyszögletes pizzát sosem szerettem, de nem is volt kedvem a kör alakkal bíbelődni. Helyette a sok kis apró kör alakkal jól elvoltam egy darabig. Megérte, a végeredmény magáért beszél. Bátran variáljátok ízlésetek szerint, ki milyen pizzát szeret, azt pakoljon bele.

Hozzávalók:

A tésztához:

Liszt, 40 dkg

Élesztő, 1 csomag (5 dkg)

Só, cukor, 1-1 nagy csipet

Olivaolaj, 2 evőkanál (étolajjal helyettesíthető)

Langyos víz

Az élesztőt nem kell felfuttatni!

A feltétekhez:

A paradicsomoshoz:

Ketchup vagy paradicsomszósz

Oliva bogyó (és a levéből is egy kicsi)

Szalámi vagy felvágott

Reszelt sajt

Paradicsom

Oregánó, bazsalikom

És lényegében minden amit egy pizzára rápakolnál, ananász, kapri bogyó ésatöbbi. Ízlés szerint variálható.

A tejfölöshöz:

Tejföl

Reszelt sajt

Sonka

Fokhagyma(por)

Ebbe az alapba is mehet minden amit egy tejfölös alapú pizzán el lehet képzelni.

Elkészítés:

1) A pizzatésztának valókat egy keverőtálban összedolgozzuk, (az élesztőt morzsoljuk). A gyúrható állagot langyos vízzel állítjuk be, majd a feltétek elkészítéséig pihentetjük. (maradjon kint a konyhapulton, ne tegyük be a hűtőbe)

2) A paradicsomos szósznak valókat egy kisebb tálban összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a végén egy nem túl folyós állagú szószt kell kapnunk.

3) A tejfölös szószhoz valókat szintén egy tálban összekeverjük, a sűrűségét tejföllel és reszelt sajttal tudjuk szabályozni.

4) A pizzatésztát 12 egyenlő darabra vágjuk és lisztezett deszkán vékony köröket nyújtuk belőle (bőven ki fog lógni a muffinformából)

5) A muffintepsi mélyedéseit olajjal kikenjük és belefektetünk 1-1 tésztát.

6) A tészták felébe paradicsomos, másik felébe tejfölös feltétet pakolunk, majd a kilógó részeket ráhajtogatjuk a feltétre. Ha túl nagyra nyújtottuk, akkor a felesleges részeket egy késsel levágjuk.

7) A tetejét olívaolajjal megkenjük, majd 160-170 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

A tányéron félbevágva hagyjuk kicsit hűlni, mert a töltelék még nagyon forró.

Jó étvágyat hozzá.

0 Tovább

Mézeskalácsos muffin Grincseknek

muffin gyors édesség vacsoragyar desszert karácsony

Ezzel a sütivel még Grincset is rá lehetne venni, hogy szerelje meg az égősort. Azt hiszem nem kell mást hozzáfűzni.

Hozzávalók 12 darabhoz:

- 2 bögre finomliszt

- 1 bögre kristálycukor

- 1 bögre tej

- Fél bögre étolaj

- 1 tojás

- 1 csomag sütőpor

- Néhány csepp vanília kivonat

- 1 csomag mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés:

1) A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.

2) A muffinformát kivajazzuk, vagy papírformával béleljük. A tésztát elosztjuk a formákban és 160-170 fokon nagyjából 20-25 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Ennél egyszerűbb sütit nehezen tudnék elképzelni. Két égősor felaggatása között is el lehet készíteni. Az illata pedig betölti az egész konyhát karácsonyi hangulattal.

0 Tovább

Vacsoragyár

blogavatar

Szemezgetés a konyhánkban történtekből. Receptek, ötletek szigorúan kipróbálva, kétbalkezesekre szabva.

Facebook

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek