Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem mindennapi tojásos szendvics

Újra egy ráérős reggelit hoztam nektek, vegák és az egészséges életmód elkötelezett hívei itt fejezzék be az olvasást :) Ez egy igazi, kalóriadús vasárnap reggeli önindító, amivel vacsoráig tudsz tenni-venni a ház körül, úgy, hogy az ebéd eszedbe sem jut :) 

Hozzávalók 1 adaghoz: 

(Általában két főre három adagot szoktam csinálni)

- Fehér kenyér, 2 szelet

- 2 tojás

- Sertészsír (olajjal a traktor megy)

- Só

- Sajt, néhány szelet

- Majonéz

- Házi csili szósz

- Paprika, paradicsom

- Virsi vagy minikolbász (elhagyható)

Elkészítés:

1) A tojásokat beleütjük egy pohárba, megszórjuk egy csipet sóval és forró zsírban tükörtojáshoz hasonlóan megsütjük, annyi különbséggel, hogy mikor az alja már megsült, átfordítjuk. (Nem baj ha elszakad)

2) A tojás mellé betehetjük a serpenyőbe a virsliket is.

3) Ha kész a tojás, egy tányérra szedjük, a zsírba betesszük a kenyereket és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

4) Összeállítjuk a szendvicseket: Kenyér - majonéz - tojás - sajt - zöldségek - édes csili szósz a felső kenyérszelet aljára. Kicsit lenyomkodjuk a kés élével, hogy összeálljon és félbevágjuk.

5) Sok szalvétával és bőséges innivalóval tálaljuk. Az illata pedig megmagyarázza a macsek érdeklődését is :)

Jó étvágyat hozzá.

 

0 Tovább

Ráérős, vasárnap reggeli omlett

reggeli tojás omlett hétvége hétvégi recept

Egy igazi ráérős vasárnap reggeli receptet hoztam nektek, amivel kicsit feldobhatjuk magunkat egy esős reggelen.

Hozzávalók: (1 adaghoz)

- Tojás, 2-3 darab

- Friss, fagyasztott vagy szárított petrezselyem, 1 nagy csipet

- Só, bors

- Fűszerek ízlés szerint, a legegyszerűbb a vegeta, de lehet flancolni is :)

- Valamilyen felvágott, sonka, párizsi, szalámi, ami épp akad a hűtőben, néhány szelet

- Reszelt sajt, kb 1 maréknyi

Elkészítés:

1) A tojásokat egy közepes befőttesüvegbe tesszük és gépi habverővel egy perc alatt habosra keverjük. 

2) Belekeverjük a petrezselymet és a fűszereket majd egy lapos serpenyőben olajon óvatosan, közepes hőfokon sütjük.

3) Amikor az alja már sült, de a teteje még folyik, a kör alak felét beborítjuk felvágottal, akár vékonyra vágott paprikát vagy paradicsomot is tehetünk rá, majd megszórjuk sajttal. Fontos, hogy csak a kör alak felére tegyünk feltétet, mert így tudjuk majd összecsukni.

4) Ha a teteje is megsült, de az alja még nem barnul (a sajtnak lesz még ideje megolvadni), akkor azt az oldalát, amelyre nem tettünk feltétet, ráhajtjuk a feltétre és még forrón tálaljuk.

Személyenként célszerű elkészíteni, pirítóssal kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

0 Tovább

Grillezett húsleves

Nem vagyok híve annak, hogy csak azért készítünk így vagy úgy egy ételt, mert az a hagyományos mód. Legyünk bátrak, és készítsük úgy, ahogy nekünk a legfinomabb, így már nem hagyományos, hanem a miénk lesz az étel. Ennek szelemében, egy gyors húslevest hoztam ma nektek, ami simán hozza a négyórás minőséget, és a nemszeretem vagy épp nemkívánom hozzávalókat pofátlanul kihagytam belőle. Tegyétek te is ezt vele, azt tegyétek bele amit igazán szerettek és így lesz ez az igazi húsleves. A vasárnapi ebédnél is megállja a helyét.

Hozzávalók (amit ne hagyjatok ki):

- Grillezett hús, akár maradékból, (nálam 2 csirkecomb volt itthon)

- Alaplé vagy leveskocka

És amiket szabadon variálhatsz:

- Krumpli

- Sárgarépa

- Fehérrépa

- Vöröshagyma

- Zellergumó

- Tésztafélék

- Kurkuma, curry

- Chili

- Zöldfűszerek

- Vegeta

És minden más amit szeretsz. (kivéve talán a kókuszgolyó :) )

Elkészítés:

1) A húst leszedjük a csontról, (vagy nem, ahogy tetszik). A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk.

2) Közben egy lábosban vizet vagy az alaplevet feltesszük melegedni.

3) Ahogy hámozunk és szeletelünk, ami kész van mehet is a lábosba (opciónális sorrend: krumpli, répa, hús), hiszen a húsnak csak át kell melegednie. Ízlés szerint fűszerezzük, a kurkuma szép sárga színt ad neki. 

4) Ha tésztát is szeretnénk bele tenni, a feltüntetett főzési időt vessük össze a zöldségek puhaságával is.

5) Amint minden megfőtt, esetünkben a krumpli a mérvadó, kész is a levesünk.

Forrón tálalva az "érzem, hogy holnap beteg leszek" tünetet is kiválóan gyógyítja. Elvetemültebbek citrommal vagy tejföllel is fogyaszthatják. 

Jó étvágyat hozzá.

0 Tovább

Túró rudi leves

Túró rudi leves

Jöjjön most egy hideg leves, ami desszertként is megállja a helyét. Nem láttam még gyereket, aki miután kimondta hogy utálja a túrót, ne kért volna ebből repetát :)

Hozzávalók:

- Habtejszín (0,5 l)

- Tehéntúró (0,5 kg)

- Vaníliás cukor (2-3)

- Csokoládé (kb fél tábla)

Elkészítés:

1) A túrót villával összetörjük, pépesítjük, nem baj ha maradnak benne kis darabok, de inkább legyen krémes.

2) Fokozatosan hozzákeverjük a habtejszínt a túróhoz (nem kell felverni, így lesz igazán krémes), és belekeverjük a vaníliás cukrot.

3) A csokit lereszeljük (ez úgy a legegyszerűbb, ha előtte 10-15 percel beraktuk a mélyhűtőbe).

4) A reszelt csoki felét belekeverjük a levesbe, és legalább egy órán át  a hűtőben pihentetjük. A maradék csokit tálaláskot szórjuk a tetejére.

Jó étvagyat hozzá :)

0 Tovább

Gyors, omlós fánkgolyó

Néhány hete találtam egy tíz perces fánk receptet, azt formáltuk át egy kicsit, nagyon finom, nagyon omlós és nagyon gyors finomság. Tegnap este az adag felénél kellett egy új adag öntetet kitalálnom, mert az első gyorsan elfogyott :)

Hozzávalók:

- Liszt, 20-25 dkg

- Joghurt vagy tejföl, 1dl

- Tej, 1 dl

- Élesztőpor, 1 csomag

- Vaníliáscukor, 2 csomag

Öntet 1:

- Gyümölcsjoghurt, 1 doboz

- Vaníliás cukor, fél tasak

- Málnaszörp, kb egy evőkanálnyi

Öntet 2

- Lekvár

- Víz

Elkészítés:

1) A fánk hozzávalóit egy tálba tesszük, és nokedli állagúra gyúrjuk. Ha van időnk, akkor hagyhatjuk kelni, úgy még puhább lesz, ha éhesek vagyunk süthetjük azonnal. 

2) Egy vastag talpú seprenyőben olajat hevítünk és a tésztát vizes kézzel, apró gombócokként beletesszük.

3) Ahogy megtöltöttük a serpenyőt, kezdhetjük is forgatni azokat, amik az elején kerültek bele.

4) Vigyázzunk vele, mert gyorsan sül, és könnyen megég.

5) Az öntetek hozzávalóit jól elkeverjük és kész is.

Porcukorral vagy bármilyen édes öntettel tálaljatjuk. Nekem ebből az adagból 48 db kis golyócska lett :)

Jó étvágyat hozzá!

0 Tovább

Vacsoragyár

blogavatar

Szemezgetés a konyhánkban történtekből. Receptek, ötletek szigorúan kipróbálva, kétbalkezesekre szabva.

Facebook

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek