
Nem vagyok híve annak, hogy csak azért készítünk így vagy úgy egy ételt, mert az a hagyományos mód. Legyünk bátrak, és készítsük úgy, ahogy nekünk a legfinomabb, így már nem hagyományos, hanem a miénk lesz az étel. Ennek szelemében, egy gyors húslevest hoztam ma nektek, ami simán hozza a négyórás minőséget, és a nemszeretem vagy épp nemkívánom hozzávalókat pofátlanul kihagytam belőle. Tegyétek te is ezt vele, azt tegyétek bele amit igazán szerettek és így lesz ez az igazi húsleves. A vasárnapi ebédnél is megállja a helyét.
Hozzávalók (amit ne hagyjatok ki):
- Grillezett hús, akár maradékból, (nálam 2 csirkecomb volt itthon)
- Alaplé vagy leveskocka
És amiket szabadon variálhatsz:
- Krumpli
- Sárgarépa
- Fehérrépa
- Vöröshagyma
- Zellergumó
- Tésztafélék
- Kurkuma, curry
- Chili
- Zöldfűszerek
- Vegeta
És minden más amit szeretsz. (kivéve talán a kókuszgolyó :) )
Elkészítés:
1) A húst leszedjük a csontról, (vagy nem, ahogy tetszik). A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges darabokra vágjuk.
2) Közben egy lábosban vizet vagy az alaplevet feltesszük melegedni.
3) Ahogy hámozunk és szeletelünk, ami kész van mehet is a lábosba (opciónális sorrend: krumpli, répa, hús), hiszen a húsnak csak át kell melegednie. Ízlés szerint fűszerezzük, a kurkuma szép sárga színt ad neki.
4) Ha tésztát is szeretnénk bele tenni, a feltüntetett főzési időt vessük össze a zöldségek puhaságával is.
5) Amint minden megfőtt, esetünkben a krumpli a mérvadó, kész is a levesünk.
Forrón tálalva az "érzem, hogy holnap beteg leszek" tünetet is kiválóan gyógyítja. Elvetemültebbek citrommal vagy tejföllel is fogyaszthatják.
Jó étvágyat hozzá.
Utolsó kommentek