Ezen az esős őszi napon nem is tudnék jobbat elképzelni, mint egy langyos nutellás sütit, egy bögre kávé mellett. 

Ma a már kissé elcsépelt 2 hozzávalós brownie-t dobtam fel, mondjuk így már nem 2 hozzávalós, de legalább nagyon finom.

Hozzávalók:

- 400g Nutella

- 4 tojás

- Aszalt gyümölcsök, gabonapehely, sótlan földimogyoró, kesudió, diákcsemege bármi ami előkerül a szekrényből, összesen max 2 maréknyi

Elkészítés:

1) Mindig mikor eldöntöm, hogy nutellás sütit akarok csinálni, az első dolog, hogy gyorsan beteszem a 4 tojást a fagyasztóba, mert amíg az előkészületeket végzem, addig a tojás jól lehűl, és úgy lehet belőle igazán jó habot készíteni.

2) Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. 

3) A nutellát felbontjuk és egy éles késsel leszedjük a karimáján lévő fedőfólia maradványait is.

4) Betesszük a nutellát a mikróba, úgy másfél-két perc alatt folyósra olvad.

5) Az aszalt gyümölcsöket és a többi extrát aprítóba tesszük, és nem túl apróra daráljuk, nem baj ha maradnak benne egész darabok, a sütésnél megpuhulnak majd. Ha nincs aprítónk akkor egy tiszta zacskó és a klopfoló is kitűnő szolgálatot tehet.

6) Kivesszük a tojásokat a fagyasztóból, és egy nagy tálba ütjük őket, majd robotgéppel jó habosra keverjük.

7) Az olvadt nutellát óvatosan belekeverjük a tojáshabba, majd miután szép barna az egész hozzákeverjük a az összeaprított extrákat is. 

8) Bevizezett sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a masszát. Visszavesszük a sütőt 150 °C-ra, és 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Akkor jó, ha még nem alakult ki egy feketés réteg a tetején.

Legalább 10 percet hagyjuk hűlni mielőtt felvágjuk. 

Jó étvágyat hozzá!