Ezt azért bárki, aki ért a giroszhoz, kikérné magának, de én akkor is így hívom. Egyszerű, gyors, egészséges és nem utolsó sorban finom.

Hozzávalók:

A húshoz:

- Grillezett csirke felsőcomb, kb 4 nagy, akár tegnapi grillezésből maradt, akár bolti (csak légyszi ne teszkós)

- Worcestershire-szósz, 3-4 evőkanál

Fűszerek:

-Gyros fűszerkeverék, minden egyéb ízlés szerint

A salátához: 

- Saláta, fél - 1 fej (fejes, jég vagy amilyet szeretsz)

- Paprika, 3-5 db (lecsó, tv vagy kaliforniai, szintén az ízlésedre bízom)

- Paradicsom 2-3 fej

- Hagyma, ízlés szerint (lila-, új-, fehér-, ízlés szerint)

- Kígyóuborka, kb fél, ha szereted akkor egy teljes

- Pár szelet kenyér

Az öntethez:

- Natúr joghurt, 1 nagy (elsősorban görög, de lehet másmilyen is) 

- Petrezselyem (friss vagy szárított)

- Majonéz

- Tormakrém

- Citromlé

- Vegeta

- Só, bors, cukor

- Mustár

Elkészítés:

1) Ha szárított petrezselyemmel dolgozunk, akkor első lépésként keverjük össze a joghurttal és tegyük félre, így lesz ideje megszívni magát nedvességgel.

2) Beteszünk a pirítóba 2 szelet kenyeret, majd ha megpirult kis kockákra vágjuk.

3) A grillezett csirkecombról levagdossuk a húst, és kb fél -1 centis darabokra vágjuk. 

4) Egy serpenyőben némi olajat és 1-2 evőkanál worcestershire-szószt hevítünk. Beletesszük a csirkedarabkákat, megszórjuk a fűszerekkel és jól összekeverjük. A sütés közben folymatosan adagoljuk hozzá a maradék worcestershire-szószt. Úgy lesz finom, ha kicsit lekap a hús.

5) Miközben sül a husi, felvágjuk a zöldségeket és egy nagy tálba tesszük, a sorrend mindegy, csak ne keverjük össze őket, így lesz igazán szép tálaláskor. 

6) A zöldségek felvagdosása után állhatunk is neki a szósznak. A petrezselymes joghurtba belekeverünk egy teáskanál tormát, egy teáskanál mustárt, egy evőkanál majonézt, egy evőkanál citromlevet, egy nagy csipet cukrot és vegetát és egy-egy csipet sót és borsot. Ízlés szerint fokozhatjuk az élvezetet kechuppal, édes csili szósszal és szinte bármilyen fűszerrel.

7) Ahogy megsült a hús, mehet rá a zöldségek tetejére, majd a kenyérkockák és végül a szósz. Ízlés szerint még mehet rá reszelt trappista is.

8) Friss bazsalikom vagy petrezselyemlevéllel díszítjük, persze csak ha van otthon. 

Másnap is fogyasztható, csak nem olyan szép, viszont az ízek jól összeérnek.

Jó étvágyat hozzá!