Egy igazán egyszerű és gyors recept. Az hozzávalókat csak beledobálod egy sütőzacskóba és nemsokára kész a meglepően finom vacsora.
Hozzávalók:
Itt mindent csak körülbelüli értékkel adok meg, az arányokat nyugodtan változtasd ízlés szerint.
- Burgonya, 1,5 kg, C típusú
- 10-15 dkg füstölt-főtt szalonna (vagy bármilyen más szalonna)
- 5-10 dkg szárazkolbász (lehet csipős)
- Hagyma, 1-2 fej (vörös, fehér, lila stb)
- Fokhagyma, 5-6 gerezd
- Provence-i fűszerkeverék, 1-2 teáskanál (hiányában gyros keverék + zöldfűszerek)
- Só, bors
- Olaj
- 15-20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1) A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2) A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit kb fél centi a hagymát pár milliméter vastag karikákra vágjuk.
3) A szalonnát és a kolbászt kb fél centis kockákra vágjuk.
4) A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, egészben hagyjuk.
5) Az egészet beledobáljuk egy sütőzacskóba, ízlés szerint fűszerezzük, olajjal jól összekeverjük, hogy mindenhol érje olaj. A zacskót villával kiszúrkodjuk.
6) 180 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük, közben egyszer fordítsuk meg, és ne felejtsük el kiszúrkálni a másik felét is.
7) 40-50 perc után, ha a krumpli már puha, felvájuk a sütőzacskót (ha még nem puha, akkor alufólával lefedjük, és visszatesszük a sütőbe.
8) Ha puha a krumpli, akkor még 10 percig pirítjuk, majd a reszelt sajtot 5 perc alatt ráolvasztjuk.
Jóétvágyat hozzá.
Másnap is fogyasztható, újramelegítve, tejföllel és édes csili szósszal egy új étel.
Utolsó kommentek