Egy igazán egyszerű és gyors recept. Az hozzávalókat csak beledobálod egy sütőzacskóba és nemsokára kész a meglepően finom vacsora.

Hozzávalók:

Itt mindent csak körülbelüli értékkel adok meg, az arányokat nyugodtan változtasd ízlés szerint.

- Burgonya, 1,5 kg, C típusú

- 10-15 dkg füstölt-főtt szalonna (vagy bármilyen más szalonna)

- 5-10 dkg szárazkolbász (lehet csipős)

- Hagyma, 1-2 fej (vörös, fehér, lila stb)

- Fokhagyma, 5-6 gerezd

- Provence-i fűszerkeverék, 1-2 teáskanál (hiányában gyros keverék + zöldfűszerek)

- Só, bors

- Olaj

- 15-20 dkg trappista sajt

Elkészítés:

1) A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2) A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit kb fél centi a hagymát pár milliméter vastag karikákra vágjuk.

3) A szalonnát és a kolbászt kb fél centis kockákra vágjuk.

4) A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, egészben hagyjuk.

5) Az egészet beledobáljuk egy sütőzacskóba, ízlés szerint fűszerezzük, olajjal jól összekeverjük, hogy mindenhol érje olaj. A zacskót villával kiszúrkodjuk.

6) 180 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük, közben egyszer fordítsuk meg, és ne felejtsük el kiszúrkálni a másik felét is. 

7) 40-50 perc után, ha a krumpli már puha, felvájuk a sütőzacskót (ha még nem puha, akkor alufólával lefedjük, és visszatesszük a sütőbe.

8) Ha puha a krumpli, akkor még 10 percig pirítjuk, majd a reszelt sajtot 5 perc alatt ráolvasztjuk. 

Jóétvágyat hozzá.

Másnap is fogyasztható, újramelegítve, tejföllel és édes csili szósszal egy új étel.